Kveite egg 2 red

STAMFISK - MIDSUND

Avl og eggproduksjon er biologisk etteretningsarbeid for å få frem best mulig fisk. Midsund utenfor Molde er plassen for dette.

Asky anlegg oversikt red

YNGELPRODUKSJON - ASKØY

Kveita starter livet etter klekking som en vanlig fisk,- en biologisk prosess som heter metamorfose forvandler den til en flatfisk. Dette skjer på yngelanlegget Norsk Kveite.

Halibut anlegg 2 red

SETTEFISK - AVERØY

Frem til kveita er en 1/2 kilo koser den seg i tanker ved Nordic Halibuts landbaserte anlegg på Averøya.

 

Krekvika foto Investinor 2 red

MATFISK - EIDE

Kamera i merdene lærer kveitepasserne ved Nordic Halibut hvordan kveita best trives. Denne kunnskapen bruker de til å lage gode vekst og trivselsforhold for fisken.

undervannsbilde 2 red

SELSKAPET

Nordic Seafarms ble stiftet i 1995, og har gradvis vokst seg til å bli et av de ledende aktører for oppdrett av Atlantisk Kveite (Hippoglossus hippoglossus) i verden. Nordic Seafarms fusjonerte med datterselskapet Nordic Halibut i 2015, og det ble valgt å beholde Nordic Halibut som navn. Nordic Halibut har nå hånd om alle ledd i produksjonen, fra stamfisk til matfisk, via avdelingene Nordic Halibut AS avd Midsund, Nordic Halibut AS avd Askøy, Nordic Halibut AS avd Averøy og Nordic Halibut AS avd Eide. Hovedkontor og salgsavdeling er lokalisert i Bergen, og derfra selges vår kveite, Nordic Halibut, til både inn- og utland.

 

 

 

 

 

Foto: Per Eide, Eksportutvalget for fisk.