Sashimibredde8720882474921696740

SASHIMI

Sashimi er fersk, rå sjømat skåret i tynne skiver, servert uten ris.

Les hele oppskriften
Maki bredde

MAKI

Med laks, kveite og reker kan du lage varierte makisushi.

Les hele oppskriften
Stekt kveite med tomat og rekesaus

STEKT KVEITE MED TOMAT, BASILIKUM OG REKESAUS

Servert med reker og skalldyrsaus og en frisk blanding av tomat og fersk basilikum passer dette perfekt til selskapelige anledninger.

Les hele oppskriften
Salat Gourmand

SALAT GOURMAND MED STEKT KVEITE

Kombinasjonen av fet fisk og gode grønnsaker har en perfekt balanse og vil gi deg en god matopplevelse. Et godt og grovt rundstykke passer godt til.

Les hele oppskriften
Gravet kveite

GRAVET KVEITE CARPACCIO

Carpaccio er en populær rett som kan brukes som forrett eller smårett. Carpaccio er ikke vanskelig å lage og smaker nydelig. Mmm!

Les hele oppskriften
Kveite til jullarge

KVEITE TIL JUL

Skap et festmåltid og server nydelig stekt kveite med godt tilbehør til gjestene dine i jula. Server med en puré av mandelpotet og en velsmakende smørsaus med hvitvin til.

Les hele oppskriften
Stekt kveite med tomat og rekesaus

Servert med reker og skalldyrsaus og en frisk blanding av tomat og fersk basilikum passer dette perfekt til selskapelige anledninger.

STEKT KVEITE MED TOMAT, BASILIKUM OG REKESAUS

Ingredienser

Antall porsjoner: 4

800 g  kveitefilet, med skinn
4 stk  tomat
   basilikum, frisk
0,5 stk  purre
1 ss  olivenolje, kaldpresset

Saus
400 g  reker, med skall
0,5 dl  hvitvin
0,5 ss  tomatpuré
0,5 stk  løk
0,5 stk  laurbærblad
1 fedd  hvitløk
0,5 stk  selleri
0,5 stk  gulrot
2,5 dl  melk
3 dl  kremfløte
   persille, frisk
   fennikel frisk
   sellerirot

Framgangsmåte

  • Saus:
  • Rens rekene, ta vare på skallet og legg rekene til side i kjøleskap.
  • Vask og kutt opp grønnsakene i grove terninger.
  • surr grønnsakene i en kasserolle i litt olje, tilsett rekeskall og la det surre godt i kjelen uten å bli brunt.
  • Tilsett hvitvin og la det koke opp.
  • Tilsett tomatpuré og rør godt om. Tilsett melk og fløte og la det småkoke i ca. 2 timer, siles.
  • Kok så inn sausen til den får en tykkere konsistens. Kjør sausen med en stavmixer eller i food-processor til den får jevnt og glatt konsistens.
  • Smak til med salt og kvernet hvit pepper.
  • Tomat- og rekesalat:
  • Flå tomatene, del dem i fire båter og ta ut kjernene.
  • Kutt kjøttet i små terninger, og bland tomatkjøttet sammen med rekene.
  • Rør inn finhakket basilikum og olivenolje.
  • Skjær fisken i 4 jevnstore stykker.
  • Stek dem gylne i stekepannen i litt olje.
  • Krydre med salt og pepper.
  • Vask og kutt purreløken i passende små biter og kok et par minutter lettsaltet vann.
  • Anrett purren på tallerkener, legg på fisken.
  • Smak til tomat- og rekesalat med litt salt og pepper og legg på tallerkenen.
  • Slå varm saus rundt fisken.
  • Pynt med frisk basilikum.

 

 

 

Foto: Bente Raanes og Sarah Cameron Sørensem, Eksportutvalget for fisk
Oppskrift: Godfisk