Sashimibredde8720882474921696740

SASHIMI

Sashimi er fersk, rå sjømat skåret i tynne skiver, servert uten ris.

Les hele oppskriften
Maki bredde

MAKI

Med laks, kveite og reker kan du lage varierte makisushi.

Les hele oppskriften
Stekt kveite med tomat og rekesaus

STEKT KVEITE MED TOMAT, BASILIKUM OG REKESAUS

Servert med reker og skalldyrsaus og en frisk blanding av tomat og fersk basilikum passer dette perfekt til selskapelige anledninger.

Les hele oppskriften
Salat Gourmand

SALAT GOURMAND MED STEKT KVEITE

Kombinasjonen av fet fisk og gode grønnsaker har en perfekt balanse og vil gi deg en god matopplevelse. Et godt og grovt rundstykke passer godt til.

Les hele oppskriften
Gravet kveite

GRAVET KVEITE CARPACCIO

Carpaccio er en populær rett som kan brukes som forrett eller smårett. Carpaccio er ikke vanskelig å lage og smaker nydelig. Mmm!

Les hele oppskriften
Kveite til jullarge

KVEITE TIL JUL

Skap et festmåltid og server nydelig stekt kveite med godt tilbehør til gjestene dine i jula. Server med en puré av mandelpotet og en velsmakende smørsaus med hvitvin til.

Les hele oppskriften
Sashimibredde8720882474921696740

Sashimi er fersk, rå sjømat skåret i tynne skiver, servert uten ris.

SASHIMI

Ingredienser

Antall porsjoner: 4

200 g  laksefilet, uten skinn og bein
200 g  kveitefilet, uten skinn og bein
4 stk  kamskjell

Dressing
2 ss  løk
2 ss  sylteagurk
1 ss  selleri
3 ss  kapers
6 ss  sake
4 ss  soyasaus, lys
4 ss  hvitvin
2 ts  mirin

Soyasaus med sesam og lime
1 dl  soyasaus, lys
0,5 stk  lime
1 ts  sesamolje

Tilbehør
   grønnsaker

Framgangsmåte

  • Her kan du velge om du vil lage en dressing eller en enkel saus til sashimien. Du kan også kun bruke soyasaus alene hvis du ønsker det.
  • Start med å lage sashimidressingen eller sausen.
  • Sashimidressing: 
  • Finhakk løk, sylteagurk, stangselleri, og kapers. Bland dette sammen med de øvrige ingrediensene til dressingen. La den stå å trekke litt i kjøleskapet. Mirin er en risvin med lavt alkoholinnhold som fås kjøpt i asiatiske forretninger.
  • Soyasaus med sesam og lime: 
  • Press saften av en halv lime i soyasausen og rør den inn sammen med sesamolje.
  • Skjær rå sjømat i pene og tynne skiver og server disse pent på et fat sammen med sashimidressing eller soyasaus, wasabi og ingefær. 
  • Server gjerne sashimien med tynne skiver eller strimler av rå grønnsaker. 

Tips:

Finstrimlet gulrot, kålrot eller daikonrot passer til sushi.

Daikonrot kalles også for rettich.

 

 

Foto: Synøve Dreyer, Eksportutvalget for fisk.
Oppskrift: Godfisk