Sashimibredde8720882474921696740

SASHIMI

Sashimi er fersk, rå sjømat skåret i tynne skiver, servert uten ris.

Les hele oppskriften
Maki bredde

MAKI

Med laks, kveite og reker kan du lage varierte makisushi.

Les hele oppskriften
Stekt kveite med tomat og rekesaus

STEKT KVEITE MED TOMAT, BASILIKUM OG REKESAUS

Servert med reker og skalldyrsaus og en frisk blanding av tomat og fersk basilikum passer dette perfekt til selskapelige anledninger.

Les hele oppskriften
Salat Gourmand

SALAT GOURMAND MED STEKT KVEITE

Kombinasjonen av fet fisk og gode grønnsaker har en perfekt balanse og vil gi deg en god matopplevelse. Et godt og grovt rundstykke passer godt til.

Les hele oppskriften
Gravet kveite

GRAVET KVEITE CARPACCIO

Carpaccio er en populær rett som kan brukes som forrett eller smårett. Carpaccio er ikke vanskelig å lage og smaker nydelig. Mmm!

Les hele oppskriften
Kveite til jullarge

KVEITE TIL JUL

Skap et festmåltid og server nydelig stekt kveite med godt tilbehør til gjestene dine i jula. Server med en puré av mandelpotet og en velsmakende smørsaus med hvitvin til.

Les hele oppskriften
Salat Gourmand

Kombinasjonen av fet fisk og gode grønnsaker har en perfekt balanse og vil gi deg en god matopplevelse. Et godt og grovt rundstykke passer godt til.

SALAT GOURMAND MED STEKT KVEITE

 

Ingredienser

Antall porsjoner:4

400 g  kveitefilet, uten skinn og bein
2 stk  plommetomat
  egg
1 stk  romanosalat
100 g  aspargesbønner
1 stk  avokado
   oliven, sorte, uten sten
   parmesanost

Framgangsmåte

  • Vask salaten og skjær den i lange strimler.
  • Skold tomatene, fjern skallet og skjær dem i grove biter.
  • Skjær ut avokadokjøttet og del det i like store biter som tomatene.
  • Dryss over salt og pepper og bland alle salatingrediensene forsiktig sammen.
  • Hardkok eggene, skrell og del dem i to.
  • Skjær kveitefileten i like store biter, krydre godt med salt og pepper og stek ved god varme.
  • Legg de nystekte kveitebitene over salaten.
  • Fordel over sorte oliven, revet parmesanost og halve egg.

 

 

Foto: Tom Haga, Eksportutvalget for fisk
Oppskrift: Godfisk