Sashimibredde8720882474921696740

SASHIMI

Sashimi er fersk, rå sjømat skåret i tynne skiver, servert uten ris.

Les hele oppskriften
Maki bredde

MAKI

Med laks, kveite og reker kan du lage varierte makisushi.

Les hele oppskriften
Stekt kveite med tomat og rekesaus

STEKT KVEITE MED TOMAT, BASILIKUM OG REKESAUS

Servert med reker og skalldyrsaus og en frisk blanding av tomat og fersk basilikum passer dette perfekt til selskapelige anledninger.

Les hele oppskriften
Salat Gourmand

SALAT GOURMAND MED STEKT KVEITE

Kombinasjonen av fet fisk og gode grønnsaker har en perfekt balanse og vil gi deg en god matopplevelse. Et godt og grovt rundstykke passer godt til.

Les hele oppskriften
Gravet kveite

GRAVET KVEITE CARPACCIO

Carpaccio er en populær rett som kan brukes som forrett eller smårett. Carpaccio er ikke vanskelig å lage og smaker nydelig. Mmm!

Les hele oppskriften
Kveite til jullarge

KVEITE TIL JUL

Skap et festmåltid og server nydelig stekt kveite med godt tilbehør til gjestene dine i jula. Server med en puré av mandelpotet og en velsmakende smørsaus med hvitvin til.

Les hele oppskriften
Maki bredde

Med laks, kveite og reker kan du lage varierte makisushi.

MAKI

Ingredienser

Antall porsjoner:4

150  g  laksefilet, uten skinn og bein
150  g  kveitefilet, uten skinn og bein
150 g  reker, uten skall
0,5 stk  agurk
1 stk  mango
1 stk  avokado
6 stk  noritang
8 dl  sushiris
   wasabi
   ingefær, syltet

Framgangsmåte

  • Dette blir 48 biter.
  • Kok risen etter anvisning på pakken eller følg fremgangsmåte som beskrevet her.  Lag sushi eddik eller bruk ferdig innkjøpt sushimarinade. Fordel sushi eddiken inn i den kokte risen etter at den er avkjølt. Risen skal være myk og klebrig.
  • Mariner den med sushi eddik.
  • Skjær fisk og grønnsaker i strimler med bredde ca 1 cm.
  • Legg et ark noritang på bambusmatten.
  • Fordel et lag kokt ris utover arket. Unngå å legge ris helt ut i kanten øverst på arket.
  • Ha litt eddikvann på fingeren, og gni det utover kanten på arket.
  • Legg reker, strimler av kveite eller laks, agurk, mango eller avokado på risen.
    Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake.
  • Klem rullen god sammen inne i bambusmatten.
  • Legg evt. i kjøleskapet til alle ruller er ferdige.
  • Skjær hver rull i to, og del så videre i to og to til du har fått åtte biter.

 

 



Foto: Synøve Dreyer, Eksportutvalget for fisk
Oppskrift: Godfisk