Sashimibredde8720882474921696740

SASHIMI

Sashimi er fersk, rå sjømat skåret i tynne skiver, servert uten ris.

Les hele oppskriften
Maki bredde

MAKI

Med laks, kveite og reker kan du lage varierte makisushi.

Les hele oppskriften
Stekt kveite med tomat og rekesaus

STEKT KVEITE MED TOMAT, BASILIKUM OG REKESAUS

Servert med reker og skalldyrsaus og en frisk blanding av tomat og fersk basilikum passer dette perfekt til selskapelige anledninger.

Les hele oppskriften
Salat Gourmand

SALAT GOURMAND MED STEKT KVEITE

Kombinasjonen av fet fisk og gode grønnsaker har en perfekt balanse og vil gi deg en god matopplevelse. Et godt og grovt rundstykke passer godt til.

Les hele oppskriften
Gravet kveite

GRAVET KVEITE CARPACCIO

Carpaccio er en populær rett som kan brukes som forrett eller smårett. Carpaccio er ikke vanskelig å lage og smaker nydelig. Mmm!

Les hele oppskriften
Kveite til jullarge

KVEITE TIL JUL

Skap et festmåltid og server nydelig stekt kveite med godt tilbehør til gjestene dine i jula. Server med en puré av mandelpotet og en velsmakende smørsaus med hvitvin til.

Les hele oppskriften
Kveite til jullarge

Skap et festmåltid og server nydelig stekt kveite med godt tilbehør til gjestene dine i jula. Server med en puré av mandelpotet og en velsmakende smørsaus med hvitvin til.

KVEITE TIL JUL

Ingredienser

Antall porsjoner: 4

800 g  kveite, hel
0,5 stk  sitron
2 fedd  hvitløk
   olivenolje
   salt og pepper

Smørsaus
1,5 stk  sjalottløk
0,5 fedd  hvitløk
1,5 stk  stjerneanis
0,5 stk  kardemomme, hel
2,5 dl  hvitvin
1,5 dl  eplejuice
2,5 dl  matfløte
75 g  smør
   sitron
0,5 stk  fennikel frisk
1 stk  eple
100 g  sukkererter
   dill

Mandelpotetpuré
500 g  mandelpotet
75 g  smør
2,5 dl  matfløte
25 g  mandelflak
   salt og pepper
   olivenolje
   timian, frisk

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 grader. Skrap fiskeskinnet godt, skyll og tørk. Skjær snitt i fiskeskinnet.
  • Kutt sitron og hvitløk i skiver. Legg halve sitronskiver og skiver av hvitløk i snittene. Pensle godt med olivenolje og dryss over salt og pepper.
  • I stedet for olivenolje kan du pensle med smeltet smør eller legge noen teskjesmå biter med smør i snittene.
  • Stikk inn steketermometeret i den tykkeste delen av kveita. Stek kveita til den har ca. 53 grader i kjernen, da er den fortsatt saftig. Husk at den ettersteiker noe når den kommer ut av ovnen.
  • Dra av skinnet og kveita er klar til servering. Løft av fiskestykkene med en steikespade. Når kjøttet er tatt av, løfter du av hele beinet og resten av kjøttet er klart til servering.
  • Smørsaus:
  • Kok opp 2 liter vann med 3 ss salt.
  • Kutt fenikkel og sukkererter i små biter. Kok fennikelen i 1 minutt, ha deretter i sukkerertene. Kok videre i 1 minutt. Hell av vannet og skyll grønnsakene i iskaldt vann til de er kalde. Dette kan gjøres på forhånd.
  • Finhakk sjalottløk og grovhakk hvitløken. Surr løk og hvitløk sammen med kardemomme og stjerneanis i olivenolje til løken er blank.
  • Hell over en god eplejuice og hvitvin. Kok dette ned til det halve. Hell i fløten og kok ned til det halve igjen. Rør inn smøret.
  • Sil sausen over i en ny kjele og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Kutt eplet i små terninger. Bland dill sammen med epleterningene, fenikkel og sukkererter. Hell den varme sausen over.
  • Nå har du grønnsaker og saus i ett, klart til servering.
  • Mandelpotetpuré:
  • Skrell og kok mandelpoteter møre. Varm opp smør og fløte. Mos poteter med smør og fløte, juster mengden etter tørrheten på potetene. Smak til med salt og pepper.
  • Legg mandelflak utover et brett, drypp litt olivenolje over og sett det i ovnen på 150 grader i ca. 10 minutter. Mandlene skal bli sprø og gylne. Ta dem ut av ovnen og legg dem på papir som trekker fett. Hakk litt frisk timian. Dryss mandelflak og timian over potetmosen.
  • Tips:
  • Poteter har litt ulikt innhold av tørrstoff. Vær oppmerksom på dette hvis du bruker andre potetsorter. Juster mengde matfløte. Mengden tilsatt smør kan du også justere ned hvis du ønsker mindre fett.

 

 

 

Foto: Bente Raanes og Sarah Cameron Sørensen, Eksportutvalget for fisk
Oppskrift: Godfisk