Sashimibredde8720882474921696740

SASHIMI

Sashimi er fersk, rå sjømat skåret i tynne skiver, servert uten ris.

Les hele oppskriften
Maki bredde

MAKI

Med laks, kveite og reker kan du lage varierte makisushi.

Les hele oppskriften
Stekt kveite med tomat og rekesaus

STEKT KVEITE MED TOMAT, BASILIKUM OG REKESAUS

Servert med reker og skalldyrsaus og en frisk blanding av tomat og fersk basilikum passer dette perfekt til selskapelige anledninger.

Les hele oppskriften
Salat Gourmand

SALAT GOURMAND MED STEKT KVEITE

Kombinasjonen av fet fisk og gode grønnsaker har en perfekt balanse og vil gi deg en god matopplevelse. Et godt og grovt rundstykke passer godt til.

Les hele oppskriften
Gravet kveite

GRAVET KVEITE CARPACCIO

Carpaccio er en populær rett som kan brukes som forrett eller smårett. Carpaccio er ikke vanskelig å lage og smaker nydelig. Mmm!

Les hele oppskriften
Kveite til jullarge

KVEITE TIL JUL

Skap et festmåltid og server nydelig stekt kveite med godt tilbehør til gjestene dine i jula. Server med en puré av mandelpotet og en velsmakende smørsaus med hvitvin til.

Les hele oppskriften
Gravet kveite

Carpaccio er en populær rett som kan brukes som forrett eller smårett. Carpaccio er ikke vanskelig å lage og smaker nydelig. Mmm!

GRAVET KVEITE CARPACCIO

Ingredienser

Antall porsjoner: 4

Gravet kveite

200 g  kveitefilet, uten skinn og bein
1 ts  sukker
1 ts  salt
   timian, frisk

Lune tomater og små salater
8 stk  cherrytomat
   småbladet salat
1 ts  sukker
1 ts  salt
   pepper
1 ss  olivenolje
1 ts  balsamicoeddik
   timian, frisk
8 stk  oliven, sort

Framgangsmåte

  • Gravet kveite:
  • Dryss salt, sukker og litt timian over kveitefileten.
  • La kveitefileten ligge kaldt i ett døgn.
  • Lune tomater og små salater:
  • Bak tomatene i ovn på 150 grader til skinnet sprekker (ca 8-10 min). Bland forskjellig typer småbladet salat. Skjær kveitefileten i tynne skiver og legg utover på tallerker.
  • Legg tomater oppå sammen med salaten og sorte oliven. Dryss litt olivenolje over.

 

 

 

Foto: Audun Aagre, Eksportutvalget for fisk
Oppskrift: Godfisk