3061Fiskestykke lime

NÆRINGSINNHOLD

Kveite er en sunn og næringsrik fisk, med høyt innhold av omega-3 fettsyrer.

Hel kveite

LAGRING

Kveite har lengre holdbarhet enn de fleste andre fiskearter.

 

 

Corte

OM KVEITE

Norsk Kveite er en stor flatfisk med lite hode og liten hale, hunnfiskene kan bli opp til 300 kg og 3,5 m lang.

Tykke fileter med hvitt, fast kjøtt og store bein som er lette å fjerne, gjør den egnet til et vidt spekter av retter. Variasjonsmulighetene er uendelige.

Fisken kan fort bli tørr hvis man steker den for mye. Forsiktig bruk av varme samtidig som man følger med er viktig. Fiskekjøttet skal være saftig! Kveite er også meget godt egnet rå - til carpaccio eller varianter av sushi.

 

I Norge er det tradisjon å servere kveite ved spesielle anledninger, som jul, bryllup eller finere selskap.

 

 

 

 

 

Foto: Yvonne Holth, Eksportutvalget for fisk